• DirectionLandelijke Gilde Meerle - Meersel-Dreef

Energie@home vrijdag 16 december 20u.

Over energie is veel te zeggen tegenwoordig. Het gaat niet langer over onze basisbehoeften en ons levenscomfort, onze energietoekomst hangt ook af van de geopolitiek. Waar we zullen landen, is niet te voorspellen. Eén ding is zeker: we kunnen niet zonder energie!

We richten ons met deze lezing op jong en oud die met vragen zitten over energie in huis. Vooral mensen met mazoutketels, gasketels en mensen met bouwplannen zoeken informatie en steun bij het bepalen wat ze moeten doen. Dat het niet simpel is, horen we elke dag. Deze lezing wil op een begrijpelijke manier informeren en mensen doorverwijzen naar gespecialiseerd advies, indien ze daar behoefte aan hebben. Deze avond wordt ingericht in samenwerking met verschillende lokale partners.

We willen de deelnemers inzicht bieden waarom de energietransitie (van fossiel naar …) ieders zaak is en hoe men daar zelf aan kan meewerken door te besparen, door zelf energie te produceren of te delen. Deze avondvullende activiteit bestaat uit meerdere delen. 

·         Hoe te besparen op de energiefactuur?

·         Wat is energierenovatie en welke technieken zijn beschikbaar?

·         Welke financiële en andere steunmaatregelen ondersteunen die energierenovatie?

·         Wat is de rol van een energiecoöperatie of energiegemeenschap?

Hiervoor werken we samen met energiespecialisten, die vanuit hun praktijk de meest actuele informatie kunnen geven. Zij zijn werkzaam bij de Energiehuizen, de provinciale steunpunten voor duurzaam wonen en bouwen of bij energiegemeenschappen en -coöperaties

Deze activiteit is zeer geschikt om samen met andere verenigingen te doen en om alle inwoners uit de gemeente uit te nodigen. We maken er een open activiteit van.

Tijdig inschrijven als je wil deelnemen. Ten laatste 10 december via e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 03/3150760.

Onze gilde zorgt voor een hapje en een drankje. Niet-leden betalen 5€/p, voor L gilde leden is het gratis.

Locatie: KLJ Lokaal te Meerle

Vertrek vanaf 10u aan de tent in de Hazenweg te Meerle.